Välj rätt padelracket | Racketguide | Vi hjälper dig på oncourt.se
Hem/Padelracketguide/

RACKETGUIDE SOM HJÄLPER DIG VÄLJA RÄTT PADELRACKET

Är du ny inför padel, eller padeltennis som det också kallas och funderar kring vilket padelracket du ska välja och vad som är skillnaderna mellan olika racketar. Eller spelar du redan padel och vill uppgradera ditt spel med ett nytt racket? Vi tycker att val av padelracket är väldigt viktigt för spelupplevelsen, oavsett spelnivå. Nedan ska vi försöka gå igenom vilka specifikationer och egenskaper som kan vara bra att ha koll på vid val av padelrack. Vi tipsar också om vilka racketar vi tycker passar bra för olika typer av spelarnivåer. I slutändan har alla spelare olika smak, vill du ha mer hjälp att välja rätt padelrack så är du varmt välkommen att maila dina frågor till oss eller besöka vår padelbutik på Kungsholmen, Flemingatan 1, Stockholm.

TIPS PÅ BRA PADELRACK FÖR NYBÖRJARE OCH MOTIONÄRER

Padelracket med rund form har ofta en låg balans, det betyder att balansen sitter nära mitten av padelracket eller nära handtaget. Ett rundformat padelrack ger bra kontroll i spelet, är lättsvingat och enklare att manövrera. Racketar med rundform har också en större träffyta, “sweet spot” och uppfattas därför som ett mer förlåtande rack att spela med. Dessa racketar passar spelare som är nya inför padel, men kan självklart uppskattas av andra spelare, såsom motionärer.

PADELRACKET NYBÖRJARE

Alpha Elite
Nyhet!

Head

Alpha Elite

2199kr
Black Crown Piton 9.0
Spara 12%

Black Crown

Black Crown Piton 9.0

2499kr 2199kr
Boost Control
Spara 7%

Dunlop

Boost Control

1399kr 1299kr
Boost Power
Spara 7%

Dunlop

Boost Power

1399kr 1299kr
Cobra Edition
Spara 7%

RS

Cobra Edition

1295kr 1199kr
Cobra Women's Edition Lime
Slutsåld

TIPS PÅ BRA PADELRACKETAR FÖR MEDELSPELARE

Ett droppformat racket kan ses som en blanding av runda och diamantformade racketar. Ett droppformat padelracket har medelbalans och sin “sweet spot” högre upp än runda racketetar men inte lika högt som diamantformade. Spelare som gillar att spela varierat, både defensivt och aggressivt brukar uppskatta droppfromade racketar. Ett droppformat padelrack ger både kontroll i slagen och extra kraft.

PADELRACKET MEDELSPELARE

Viper Air
Slutsåld

Babolat

Viper Air

2999kr 2389kr
Shield
Spara 10%

Cartri

Shield

3899kr 3499kr
Cobra Women's Edition Lime
Slutsåld
Z-Series Prime Control Sandy
Spara 12%
X-Series Women's Edition Coral Sandy
Spara 10%

TIPS PÅ BRA PADELRACK FÖR ELITSPELARE

Ett diamantformat padelrack har hög balans och en ”sweet spot” högt upp, nära toppen på racketen. Racketar med hög balans  kan upplevas mer svårspelat än exempelvis ett runt padelracket. Samtidigt genererar diamantformade racketar extra kraft i slagen och ger mer fart i slag som volleys och smashar. Ett diamantformat padelracket uppskattas av aggressiva spelare som gillar spela vid nät. Spelare med bakgrund från tennis kan också föredra diamantformade racketar då svingen och träffen kan genomföras längre från kroppen

PADELRACKET FÖR ELITSPELARE

Yarara Liquid Edition 2021
Nyhet!
Bourne Prisma Summum W
Spara 14%

Varlion

Bourne Prisma Summum W

4395kr 3799kr
Maxima Prisma Summum W
Spara 20%

Varlion

Maxima Prisma Summum W

4395kr 3499kr
LW Summum W
Spara 7%

Varlion

LW Summum W

3745kr 3495kr
Mono Fuerte Gold

Mono Fuerte

Mono Fuerte Gold

3395kr
Volcano
Spara 24%

Cartri

Volcano

4399kr 3349kr

ANDRA EGENSKAPER FÖR DE NYFIKNA

Vikt på Padelracket

Vikten på padelracket är ofta mellan 340 och 395 gram. För många kan det låta som en ganska liten differens, men i padel kan varje gram påverka spelupplevelsen. Padelacket som klassas som lätta väger max 355 gram. Lätta och runda racketar är något som rekommenderas för nybörjare och motionärer.

 

Tjockleken på Padelracket

Ett padelracket är mer eller mindre uteslutande 36 eller 38 mm tjocka. Vanligast är 38 mm. För nybörjare passar tunnare racketar bra, då de är mer lättmanövrerade. Spel med racketar som är tjockare, exempelvis 38 mm resulterar i mer fart. Med det sagt kan självklart nybörjare och motionärer också spela med tjockare racketar.

 

Träffytan

Ytan på padelrack brukar delas in hård och mjuk yta. En mjuk yta ger ofta mer fart i spelet, men mindre kontroll och tvärtom för racketar med en hård yta. Vissa varumärken har också adderat en sträv yta till sina racketar. Det gör det enklare att få till mer spinn i slagen.

 

Padelracket för dig som vill undvika tennisarmbåge

Padelracket med lågbalans är mer skonsam att spela med, något som bidrar till att undvika skador. Därför kan runda eller droppformade padelracket rekommenderas till dig som har problem med skador. På Oncourt har vi också ett flertal tillbehör som hjälper dig minimera risken för skador. Bland annat armbågsskydd och grepplindor.