ATT VÄLJA RÄTT SQUASHBOLL

Att välja rätt squashboll är en viktigt del i sporten. Med fel typ av boll kan du dels bli straffad om du är nyare inom sporten men även inte nå upp till din riktiga potential om du har en allt för snabb boll. I denna guiden jämför vi olika typer av squashbollar för att se vad skillnaderna egentligen är beroende på vilken nivå du spelar på.

TYPER AV SQUASHBOLLAR

1. Dubbel Gul (Double Yellow Dot):

Används på tävlingsnivå och av erfarna spelare. Långsammare hastighet och låg studs för att gynna kontroll och precision. Passar spelare som har utvecklat teknik och föredrar en taktisk och strategisk approach.

2. Enkel Gul (Single Yellow Dot):

Måttlig hastighet och studs, en allmän standard för många tävlingar och klubbspel. Balans mellan kontroll och kraft, passar en bred skala av spelare från mellanliggande till erfarna.

3. Röd (Red Dot):

Snabbare än dubbel gul och enkel gul boll. Ger ökad hastighet och studs, lämpar sig för spelare som vill öva sin reaktionsförmåga och snabbhet.

4. Grön (Green Dot):

Ännu snabbare än röd boll, men långsammare än de vanliga gula bollarna. Passar spelare som tränar för att bygga upp fysisk kondition och förbättra reaktionstid.

5. Blå (Blue Dot):

Mycket snabb och studsar högt. Designad för intensiv träning och att förbättra snabbhet och reflexer.

6. Svart (Black Dot):

En av de snabbaste bollarna med hög studs. Används för intensiv konditionsträning och för att utmana erfarna spelare.

7. Barn- och Nybörjarbollar:

Särskilda bollar med sänkt hastighet och studs för yngre spelare och nybörjare. Underlättar inlärning och utveckling av teknik och grundläggande färdigheter.

8. Heta och Kalla Bollar:

Beroende på temperaturkänsligheten hos bollen, används "heta" bollar i varmare förhållanden och "kalla" bollar i svalare förhållanden. Säkerställer att bollen upprätthåller rätt studs och hastighet under olika temperaturer.

9. Juniorbollar:

Mindre och lättare bollar utformade för yngre spelare som behöver anpassad utrustning.

10. Särskilda Märkesbollar:

Olika bollmärken erbjuder sina egna variationer av bollar med unika egenskaper och prestanda, såsom HEAD, Dunlop, Tecnifibre, etc.

Dessa olika typer av squashbollar är utformade för att möta olika spelstilar, nivåer och träningsmål. Att välja rätt typ av squashboll är avgörande för att optimera din träning och spelupplevelse på banan.