BÄSTA PADELRACKET 2023

Vilket Padel rack är bäst?

 • Babolat Viper Air 2022
 • Babolat Veron Air 2022
 • Bullpadel Vertex 03 CTR 2023
 • Bullpadel Vertex 03 2023
 • Nox AT10 Genius 18k 2023
 • Nox AT10 Arena 12k 2023
 • Adidas Metalbone 3.2 2023
 • Adidas Adipower Multiweight Ctrl 2023

Valet av den bästa padelracketen är en fråga om personlig preferens och spelstil. Men det finns vissa populära alternativ som är värda att nämna. En av de mest eftertraktade racketarna just nu är Babolat Viper Air 2022, det är känt för sin kraft och kontroll. En annan populär racket är Bullpadel Vertex 03 CTR 2023, den är mycket uppskattad för sin mångsidighet och komfort. Nox AT10 Genius 18k 2023 är också ett utmärkt val för spelare som söker en kombination av kraft och kontroll.

Det är viktigt att tänka på att en racket som känns bra för en annan person inte alltid kommer att kännas bra för dig. Därför är det bäst att prova flera olika racketar och se vilken som känns mest bekväm och passar din spelstil. Man bör också tänka på sin egen nivå och vad man är ute efter, vissa racketar är mer lätta att använda för nybörjare medans andra är mer lämpade för erfarna spelare.

När du väljer racket är det också viktigt att tänka på vikten och balansen. Ett tungt racket kan vara svår att hantera och kan ge mindre kontroll, medan en lätt racket kan vara svårt att få kraft i slagen. Balansen är också viktig eftersom det påverkar hur racketen känns i handen och hur lätt det är att hålla den jämnt.

Sammantaget finns det många faktorer att ta hänsyn till när man väljer den bästa padelracketen. Men om du provar olika racketar, tänker på din egen nivå och vad du är ute efter, samt tänker på vikten och balansen, så kommer du att hitta den racket som passar dig allra bäst.

Vilka padelrack spelar proffsen med?

 • Daniel Windahl: Stiga Axe
 • Cayetano Rocafort: RS Rialto Cayetano Rocafort 2023
 • Paquito Navarro: Bullpadel Hack 03 2023
 • Alejandro Gálan: Adidas Metalbone Hard 3.2 2023
 • Viktor Stjern: Varlion Bourne Summum Prisma 2022
 • Pierre Bonfré: Varlion Bourne Summum Prisma 2022
 • Simon Vasquez: RS Pro Edition Simon Vasquez

Proffsspelarnas val av racket är ofta ett resultat av deras unika spelstil och preferenser. Många av dem väljer racketar som är speciellt anpassade för deras behov.

En av de mest populära racketarna bland proffs är Bullpadel Hack 03 2023. Den har en unik konstruktion med ett styvare typ av kolfiber vilket ger spelaren grym fart i sina slag. Den har också en avancerad konstruktion med en anti shock teknik som hjälper att dämpa farliga vibrationer.

En annan mycket populär racket bland proffs är Varlion Bourne Summum Prisma 2022. Den har en unik konstruktion med en kombination av 12k kolfiber och aluminium, vilket ger en utmärkt balans mellan kraft och kontroll. Den har också en avancerad konstruktion med en aero-formad ram, som gör det lättare att få snabba och exakta slag.

Adidas Metalbone Hard 3.2 2023 är också en mycket populär racket bland proffs. Den har en unik konstruktion med ett styvt typ av kolfiber men även en styvare typ av eva-kärna. Den har också en avancerad konstruktion med en hexagon ram som ger en unik känsla.

Det är viktigt att notera att valet av racket är mycket individuellt och är en personlig preferens, vad som fungerar för en proffs kan inte nödvändigtvis fungera för dig. Men genom att undersöka proffsens val av racket, kan man få en idé om vad som är populärt och vad som är viktigt att tänka på vid valet av racket.

Sammantaget, proffsens val av racket är ofta ett resultat av deras unika spelstil och preferenser. Men genom att undersöka deras val, kan man få en idé om vad som är populärt och viktigt att tänka på vid valet av racket. Det är alltid viktigt att prova olika racketar och se vilken som känns mest bekväm och passar din spelstil.

Bela Pro V2.5 2024
Spara 27%

Wilson

Bela Pro V2.5 2024

2895kr3949kr
Fenix Pro 4 2024
Spara 24%

Siux

Fenix Pro 4 2024

2595kr3395kr
Cross It Ctrl 2024
Spara 35%

Adidas

Cross It Ctrl 2024

2595kr3995kr
Adipower Multiweight 3.3 2024
Spara 44%
Hack 03 Comfort 2024
Spara 36%

Bullpadel

Hack 03 Comfort 2024

1795kr2795kr
Ionic Control 2024
Spara 26%

Bullpadel

Ionic Control 2024

1695kr2295kr
Adipower Team Light 3.3 2024
Spara 30%

Adidas

Adipower Team Light 3.3 2024

1395kr1995kr
Flow Light W 2023

Bullpadel

Flow Light W 2023

995kr1495kr

Vad kostar ett bra padelrack?

 • Det beror på din erfarenhet av padel
 • Vilken spelstil har du?
 • Kvalitativa racket kostar oftast 2000 - 5000 kr
 • Dyra varumärken: Bullpadel, Adidas, Varlion och Babolat
 • Välja en racket med bra garanti

Priset på en bra padelracket kan variera kraftigt beroende på märke, material och konstruktion. Generellt sett kan man säga att en bra padelracket kan kosta mellan 2000-5000 kronor.

De flesta varumärkena har alltid modeller med en lägre prisklass. Det vill säga under 2000 kr. Dessa racketar är ofta gjorda av kompositmaterial och är bra för spelare som är nybörjare eller har en lägre budget. Ofta glasfiber och lite mjukare typer av ramar och kärnor.

Men om du är en mer erfaren spelare och vill ha en racket med högre kvalitet och bättre prestanda, kan det vara värt att investera i en dyrare racket. Märken som Bullpadel, Adidas, Varlion och Babolat erbjuder racketar som är gjorda av högkvalitativa material såsom carbon och ibland till och med aluminium och kevlar, och kan kosta mellan 3000-5000 kronor.

Det är viktigt att notera att priset inte alltid är direkt proportionerligt med kvaliteten. Det finns många bra racketar tillgängliga för en rimlig prislapp. Det är viktigt att göra research, prova olika racketar och se vad som känns bekvämt och passar din spelstil.

En annan faktor att tänka på är att välja en racket med bra garanti, detta kan vara ett bra sätt att få värde för pengarna.

Sammantaget, priset på en bra padelracket kan variera kraftigt beroende på märke, material och konstruktion. Generellt sett kan man säga att en bra padelracket kan kosta mellan 2000-5000 kronor. Det är viktigt att göra research, prova olika racketar och se vad som känns bekvämt och passar din spelstil. En annan faktor att tänka på är att välja en racket med bra garanti, detta kan vara ett bra sätt att få värde för pengarna. Generellt sätt skulle vi på oncourt säga att ett bra racket är ett racket som passar din erfarenhet och din spelstil. Ett dyrt racket måste absolut inte vara det bästa alternativet för din spelstil.

Hur ofta ska man byta Padel rack?

 • Mjukt racket: När racket börjar kännas mjukare än när du köpte det.
 • Skador: När racket fått en del skador och sprickor.
 • Tid: Du borde minst byta racket vartannat år.
 • Elitespelare: Tävlingsspelare måste byta racket oftare.
 • Förvaring: Förvara racket på ett torrt och svalt ställe.

Det är svårt att säga exakt när man bör byta ut sin padelracket eftersom det beror på många olika faktorer. Men det finns vissa tecken som kan indikera att det är dags att byta ut den.

En vanlig indikator på att det är dags att byta racket är om det börjar kännas trött och förlorat sin spänst. Om racketen inte ger lika mycket energi tillbaka som den gjorde tidigare, kan det vara en signal om att det är dags att byta ut den.

En annan indikator är om racketen börjar visa tecken på skador eller slitage. Detta kan inkludera sprickor i skaftet eller huvudet, eller om stommen börjar kännas vinglig. Skador som dessa kan påverka racketens prestanda och även vara farliga att spela med.

Det rekommenderas att man byter ut sin racket minst varannan år, eller oftare om man spelar mycket. Detta är för att säkerställa att racketen håller hög kvalitet och ger optimal prestanda.

För toppspelare som spelar många matcher och tävlingar, kan det vara nödvändigt att byta ut racketen ännu oftare. Detta eftersom de utsätts för större belastning och slitage än vanliga spelare.

Det är också viktigt att ta hand om sin racket på rätt sätt. Förvara den på ett torrt och svalt ställe, undvik att lämna den i bilen eller utomhus och undvik att slå den mot hårda ytor. Detta kan hjälpa till att förlänga racketens livslängd.

Sammanfattningsvis, det är svårt att säga exakt när man bör byta ut sin padelracket eftersom det beror på många olika faktorer. Men det finns vissa tecken som kan indikera att det är dags att byta ut den. Det rekommenderas att man byter ut sin racket minst varannan år, eller oftare om man spelar mycket.

Detta är för att säkerställa att racketen håller hög kvalitet och ger optimal prestanda. Det är också viktigt att ta hand om sin racket på rätt sätt för att förlänga racketens livslängd.

Kan inte laddas..

Vilket märke på padelrack är bäst?

 • Bullpadel
 • Starvie
 • Head
 • Nox
 • Vibor-A
 • Babolat

Det finns många olika varumärken som tillverkar padelracketar, och det kan vara svårt att veta vilka som är de bästa. Men det finns några varumärken som har etablerat sig som ledande inom branschen och som är välkända för att tillverka högkvalitativa racketar.

Ett av de mest välkända varumärkena är Bullpadel. De är kända för att tillverka racketar av hög kvalitet och med innovativa teknologier. Deras racketar är populära bland både amatör- och professionella spelare.

Ett annat välkänt varumärke är StarVie. Deras racketar är kända för att vara balanserade och lätta, med bra kontroll och kraft. Dessa racketar är populära bland spelare som söker en bra kombination av kontroll och kraft.

Ett annat varumärke som är välkänt för att tillverka högkvalitativa racketar är Head. De har en rad olika modeller som passar alla nivåer av spelare, från nybörjare till proffs. Deras racketar är kända för att ha bra kontroll och kraft samt bra viktbalans. Ett annat varumärke som är välkänt inom branschen är Nox. De är kända för att tillverka racketar med bra kontroll och kraft. Deras racketar är populära bland spelare som söker en bra kombination av kontroll och kraft.

Ett annat varumärke som är välkänt är Vibor-a. De är kända för att tillverka racketar med bra kontroll och kraft. Deras racketar är populära bland spelare som söker en bra kombination av kontroll och kraft.

Det finns många andra varumärken som också tillverkar högkvalitativa racketar, men dessa är några av de mest välkända och respekterade inom branschen. Det viktigaste är att hitta en racket som passar ens egna spelstil och behov. Det kan vara bra att testa olika racketar innan man bestämmer sig för att köpa en för att hitta den som känns bäst.

Vilket padelrack nybörjare?

 • Vikten: Ett lättare racket är enklare att kontrollera.
 • Balans: Välj ett padelracket med låg balans.
 • Hårdhet: Ett mjukt racket är lättare att spela med relativt styva.
 • Varumärken: Bra tips på varumärken är Bullpadel, Adidas & Starvie.

När man är nybörjare inom padel är det viktigt att hitta en racket som passar ens egna spelstil och behov. Det finns många olika racketar på marknaden, och det kan vara svårt att veta vilken som är den bästa för en nybörjare. Men det finns några faktorer som är viktiga att tänka på när man väljer racket.

Först och främst är vikten på racketen viktig. En lätt racket är lättare att hantera och ger en bättre kontroll över bollen. En racket med en vikt på runt 350-365 gram är ett bra val för nybörjare.

En annan viktig faktor är racketens balans. En racket med bra viktbalans är lättare att hantera och ger en bättre kontroll över bollen. En racket med en balanspunkt nära handtaget är ett bra val för nybörjare.

En annan viktig faktor är racketens flexibilitet. En mjuk racket ger bättre kontroll över bollen, medan en hård racket ger mer kraft. För nybörjare rekommenderas en mjuk racket för att få en bättre kontroll och för att undvika skador.

Ett bra varumärke för nybörjare är Adidas. Deras racketar är kända för att vara lätta och balanserade med bra kontroll och kraft. Deras racketar är populära bland nybörjare och amatörspelare.

Ett annat varumärke som är bra för nybörjare är StarVie. Deras racketar är kända för att vara lätta och balanserade med bra kontroll och kraft. Deras racketar är populära bland nybörjare och amatörspelare.

Ett annat varumärke som är bra för nybörjare är Bullpadel. Deras racketar är kända för att vara lätta och balanserade med bra kontroll och kraft. Deras racketar är populära bland nybörjare och amatörspelare.

Det viktigaste är att hitta en racket som passar ens egna spelstil och behov. Det kan vara bra att testa olika racketar innan man bestämmer sig för att köpa en för att hitta den som känns bäst.

SOMMARREA

Adipower Multiweight 3.3 2024
Spara 44%
Cross It Ctrl 2024
Spara 35%

Adidas

Cross It Ctrl 2024

2595kr3995kr
Slz Light

Slazenger Padel

Slz Light

995kr1995kr
Hack 03 Comfort 2024
Spara 36%

Bullpadel

Hack 03 Comfort 2024

1795kr2795kr
Kenta Soft 2024
Spara 23%

Starvie

Kenta Soft 2024

2595kr3349kr
Basalto Pro 2024
Spara 33%

Starvie

Basalto Pro 2024

1795kr2695kr
Dronos Galaxy Speed 2024
Spara 35%

Starvie

Dronos Galaxy Speed 2024

1695kr2595kr
Aquila Space Pro 2024
Spara 33%

Starvie

Aquila Space Pro 2024

1595kr2395kr

Vad ska man välja för Padelrack?

När man väljer en padelracket är det viktigt att tänka på flera faktorer för att hitta en racket som passar ens egna spelstil och behov. Här är några viktiga faktorer att tänka på:

 • Vikt: En lätt racket är lättare att hantera och ger en bättre kontroll över bollen. En racket med en vikt på runt 350-370 gram är ett bra val för många spelare.
 • Balans: En racket med bra viktbalans är lättare att hantera och ger en bättre kontroll över bollen. En racket med en balanspunkt nära hållaren är ett bra val för många spelare.
 • Flexibilitet: En mjuk racket ger bättre kontroll över bollen, medan en hård racket ger mer kraft. För många spelare rekommenderas en mjuk racket för att få en bättre kontroll och för att undvika skador.
 • Varumärke: Det finns många olika varumärken på marknaden, och det kan vara svårt att veta vilket som är det bästa. Det är viktigt att välja ett varumärke som har bra kvalitet och som har en bra kundservice.
 • Pris: Padelracketar kan variera i pris, och det är viktigt att hitta en racket som passar ens budget. Men det är viktigt att inte bara tänka på priset, utan även att tänka på kvaliteten på racketen.
 • Personlig preferens: Det viktigaste är att hitta en racket som passar ens egna spelstil och behov. Det kan vara bra att testa olika racketar innan man bestämmer sig för att köpa en för att hitta den som känns bäst.

När man väljer en racket är det viktigt att tänka på alla dessa faktorer och att hitta en racket som passar ens egna spelstil och behov. Det kan vara bra att pröva olika racketar och jämföra dem innan man bestämmer sig för att köpa en. Det är också viktigt att komma ihåg att en racket inte gör dig till en bättre spelare, utan det är din egen träning och erfarenhet som gör det.

Hur många timmar håller ett padelracket?

En padelracket kan hålla i många år, men det beror på hur ofta den används och hur bra den sköts. En racket som används regelbundet och sköts väl kan hålla i upp till fem år eller mer, medan en racket som används sällan och inte sköts väl kan behöva bytas ut tidigare.

Det finns flera faktorer som påverkar hur länge en racket håller: Användning: Ju mer en racket används, desto snabbare kommer den att slitas ner. En racket som används regelbundet kan behöva bytas ut tidigare än en racket som används sällan.

Skötsel: En racket som sköts väl kommer att hålla längre än en racket som inte sköts väl. Det är viktigt att rengöra racketen efter varje spel och att förvara den på ett skyddat ställe när den inte används.

Kvalitet: En racket av hög kvalitet kommer att hålla längre än en racket av lägre kvalitet. Det är viktigt att välja en racket av bra kvalitet när man köper den för att få en racket som håller längre.

Spelstil: En racket som används av en professionell spelare kommer att slitas ner snabbare än en racket som används av en nybörjare. En professionell spelare kommer att slå bollen hårdare och mer precist än en nybörjare, vilket kan påverka racketens livslängd.

Det är svårt att säga exakt hur länge en racket kommer att hålla eftersom det beror på många olika faktorer. Men generellt sett kan en racket hålla i många år om den används och sköts väl. Det är viktigt att kontinuerligt övervaka racketen och att byta ut den när den börjar visa tecken på slitage för att få ut det mesta av den och undvika skador.

Hur hårt ska man hålla i padel?

 • Håll så löst som möjligt utan att förlora kontroll
 • Höll lite lösare för att minska muskelspänningar
 • Variera hur hårt du håller racket
 • Håll mjukare i långsammare slag och hårdare i hårdare slag.

Det är viktigt att hålla racketen rätt när man spelar padel för att kunna utföra bra slag och undvika skador. Hur hårt man ska hålla racketen kan variera beroende på ens egen spelstil och preferenser, men det finns några allmänna riktlinjer man kan följa.

Det första man bör tänka på är att hålla racketen så löst som möjligt, medan man fortfarande har god kontroll över den. Om man håller racketen för hårt kan det leda till muskelspänningar och trötthet i armarna, vilket kan göra det svårt att utföra bra slag under längre tid.

Det andra man bör tänka på är att hålla racketen jämnt fördelat över handen. Om man håller racketen för hårt i ena änden kan det leda till att slagen blir ojämna och svårare att kontrollera.

Det tredje man bör tänka på är att hålla racketen rätt i förhållande till handleden. Om man håller racketen för hårt kan det leda till att handleden blir överbelastad, vilket kan leda till smärta och skador.

Det är också viktigt att variera hur hårt man håller racketen beroende på vad för slag man ska utföra. För att utföra ett kraftfullt slag kan det vara bra att hålla racketen lite hårdare, medan för ett mer kontrollerat slag kan det vara bra att hålla den lite lösare. Det är också viktigt att öva på att hålla racketen rätt för att få en bra känsla för det.

Det är svårt att säga exakt hur hårt man ska hålla racketen eftersom det kan variera från person till person. Men det viktigaste är att hålla den så löst som möjligt medan man fortfarande har god kontroll över den och att variera hur hårt man håller den beroende på vad för slag man ska utföra. Det är också viktigt att övervaka sig själv och att släppa taget om man känner att man håller den för hårt.

SPRING SALE

Begagnat: Kenta Soft 2024
Fynd - Begagnat!

Starvie

Begagnat: Kenta Soft 2024

1795kr3349kr
Hack 03 Comfort 2024
Spara 36%

Bullpadel

Hack 03 Comfort 2024

1795kr2795kr
Cross It Ctrl 2024
Spara 35%

Adidas

Cross It Ctrl 2024

2595kr3995kr
Court FF 3 Clay Blå/Orange
Spara 30%

Asics

Court FF 3 Clay Blå/Orange

1395kr1995kr
Swift Grip
Spara 25%

4on

Swift Grip

165kr219kr
Gel Resolution 9 Clay Vit
Spara 25%

Asics

Gel Resolution 9 Clay Vit

1195kr1595kr
Gel Game 9 Clay Vit
Spara 30%

Asics

Gel Game 9 Clay Vit

695kr995kr

Kan ett padelrack bli gammalt?

En padelracket kan definitivt "bli gammal" och det är viktigt att hålla koll på racketens skick för att se till att den fortfarande fungerar optimalt. Det finns flera tecken på att en racket kan vara på väg att bli gammal och behöva bytas ut.

Det första tecknet är att racketen börjar kännas mindre responsiv. Om man märker att racketen inte ger samma kraft och kontroll som den gjorde tidigare kan det vara ett tecken på att den är på väg att bli gammal. Det kan bero på att träet i racketen har förlorat sin elasticitet eller att skruvarna har blivit lossna.

Det andra tecknet är att racketen börjar visa tecken på slitage. Om man ser att racketen har flera repor eller sprickor kan det vara ett tecken på att den har blivit för gammal och inte längre kan hålla måttet i spelet. Det kan också bero på att racketen har varit utsatt för för hårda slag eller att den inte har varit ordentligt vårdad.

Det tredje tecknet är att racketen börjar kännas ojämn. Om man märker att racketen inte ger ett jämnt tryck över hela racketen kan det vara ett tecken på att den är på väg att bli gammal. Det kan bero på att träet i racketen har förlorat sin elasticitet eller att det har börjat böjas.

Det är svårt att säga exakt när en racket behöver bytas ut eftersom det kan variera från person till person och beroende på hur ofta och hårt racketen används. Men det är viktigt att hålla koll på racketens skick för att se till att den fortfarande fungerar optimalt. Det är också viktigt att vårda racketen ordentligt för att förlänga dess livslängd. Och om du märker att racketen inte ger samma kraft och kontroll som den gjorde tidigare, eller har flera repor eller sprickor, eller inte ger ett jämnt tryck över hela racketen, det är dags att byta ut den.

LW Carbon 9 Pansy Prisma 2023
Spara 40%

Varlion

LW Carbon 9 Pansy Prisma 2023

1795kr2995kr
Slz Light

Slazenger Padel

Slz Light

995kr1995kr
Ionic 2023
Spara 50%

Drop Shot

Ionic 2023

1195kr2395kr
Vice

Veca

Vice

2799kr2995kr
Vibe

Veca

Vibe

2799kr2995kr
Venom

Veca

Venom

2899kr2995kr
Bourne One 2023

Varlion

Bourne One 2023

595kr1295kr
LW One Palm 2023

Varlion

LW One Palm 2023

595kr1295kr