STRÄNGA BADMINTONRACKET

STRÄNGA BADMINTONRACKET

Att stränga badmintonracketar är en viktig uppgift för alla seriösa badmintonspelare, eftersom rätt strängar kan göra stor skillnad i ditt spel. I den här artikeln ger vi en översikt över processen för att stränga ett badmintonracket och ger några tips för att få bästa resultat.

Det första steget i att stränga ett badmintonracket är att välja rätt strängar. Det finns en mängd olika alternativ att välja mellan, naturlig, nylon, polyester och multifilamentsträngar. Varje typ av sträng har sina egna unika egenskaper, så det är viktigt att ta hänsyn till din spelstil, spelnivå och personliga preferenser när du gör ditt val.

När du väl har valt dina strängar är nästa steg att trä dem genom genomföringarna (små hål) på racketramen. Detta görs vanligtvis med en strängmaskin, som håller racketen på plats och gör att du enkelt kan dra strängarna genom genomföringarna. Om du inte har tillgång till en strängmaskin kan du även stränga ett racket manuellt, men det kan vara mer tidskrävande och utmanande.

När senan väl är på plats är nästa steg att spänna dem till önskad nivå. Detta görs vanligtvis med en spänningsmätare, som låter dig mäta mängden spänning på strängarna. Olika spelare föredrar olika nivåer av spänning, så det är viktigt att experimentera och hitta det som fungerar bäst för dig.

Slutligen, när senan är spända till önskad nivå, är det sista steget att knyta av dem. Detta görs vanligtvis med en knut som kallas "låsknuten", som säkerställer att strängarna stannar på plats och inte lossnar under spel.

Sammanfattningsvis är att stränga ett badmintonracket en viktig uppgift för alla seriösa spelare. Genom att följa dessa steg och experimentera med olika strängar och spänningar kan du hitta den perfekta inställningen för ditt spel. Vi på oncourt tipsar dig om att kontakta en specialist för att racket ska blir strängat på rätt sätt.

BADMINTONRACKET

Astrox 77 Pro
Spara 29%

Yonex

Astrox 77 Pro

1995kr2795kr
Astrox 99 Pro
Spara 26%

Yonex

Astrox 99 Pro

1995kr2695kr
Nanoflare 800 Play

Yonex

Nanoflare 800 Play

695kr1095kr

SENOR / STRÄNGAR FÖR BADMINTONRACKET

Badmintonsenor är en viktig del av ett badmintonracket, eftersom de är ansvariga för att ge spänningen och kraften till racketen. De är vanligtvis gjorda av syntetiska material som nylon, polyester eller multifilament, och de finns i en mängd olika tjocklekar för att passa olika spelstilar och preferenser.

Det finns två huvudtyper av badmintonsträngar: naturliga och syntetiska. Naturliga tarmsträngar är gjorda av material som tarmar och liknande och anses vara de bästa för spelare som behöver en mjukare, mer lyhörd strängbädd. Men de är också de dyraste och tenderar att gå sönder lättare än syntetiska strängar.

Syntetiska strängar, å andra sidan, erbjuder ett brett utbud av alternativ när det gäller spelbarhet, hållbarhet och kostnad. Nylonsträngar är de mest populära och erbjuder en bra balans mellan kraft och kontroll. De är också relativt billiga och hållbara. Polyestersträngar är också populära, eftersom de ger en mer solid känsla och är kända för sin hållbarhet. Multifilamentsträngar, gjorda av flera strängar av tunna fibrer, ger en mjukare, bekvämare känsla och föredras ofta av spelare med armskador eller de som behöver mer kraft och spinn.

När du väljer en sträng är det viktigt att ta hänsyn till din spelstil, spelnivå och personliga preferenser. Det är också en bra idé att prova olika strängar för att se vad som fungerar bäst för dig. Badmintonsträngar kan göra stor skillnad i ditt spel, så det är värt tiden och ansträngningen att hitta de rätta för dig.

BADMINTONSENOR

70 White 200M 0,7

FZ Forza

70 White 200M 0,7

595kr1195kr
69 Feel 200M 0,69

FZ Forza

69 Feel 200M 0,69

695kr1395kr
Vs Hilife
Spara 41%

Babolat

Vs Hilife

195kr329kr
Spin Force Set

Luxilon

Spin Force Set

89kr129kr

BADMINTONBOLLAR

Ns 3000
Spara 50%

Victor

Ns 3000

125kr249kr
Mavis 2000 Vit Medel 6-pack
Spara 50%