VAD ÄR PADELRACKET GJORT AV?

VAD ÄR PADELRACKET GJORT AV?

  1. Kolfiber
  2. Glasfiber
  3. Grafén
  4. Eva foam
  5. Epoxy Resin
  6. Kevlar

Ett padelracket är en specialiserad utrustning som används inom padelsporten. Sporten, som liknar tennis, men spelas på en mindre bana, blir allt mer populär runt om i världen, och racketen är en väsentlig del av spelet.

Materialen som används för att konstruera ett padelracket är valda för att ge en balans mellan styrka, hållbarhet och vikt. De vanligaste materialen som används vid konstruktionen av en padelracket inkluderar kolfiber, grafit och glasfiber. Dessa material används ofta i kombination för att skapa ett racket som är lätt och hållbart, samtidigt som det ger utmärkta prestandaegenskaper.

Kolfiber och grafit är båda extremt starka och lätta material. De används ofta för att skapa racketens ram, eftersom de ger den nödvändiga styvheten för att motstå sportens krav. Ramen är ryggraden i racketen och ansvarar för att ge racketens form och struktur.

PADELBOLLAR

Gold Ball 12-pack

Bullpadel

Gold Ball 12-pack

1068kr 840kr
Gold Ball 24-pack
Spara 33%

Bullpadel

Gold Ball 24-pack

2136kr 1440kr
Gold Ball
Spara 35%

Bullpadel

Gold Ball

89kr 58kr
Techton Of Sweden Dynamic
Spara 25%

Techton Of Sweden

Techton Of Sweden Dynamic

79kr 59kr
Peligabollen
Spara 34%

Peliga

Peligabollen

89kr 59kr
Peligabollen 12-pack

Peliga

Peligabollen 12-pack

1020kr 840kr
Peligabollen 24-pack
Spara 29%

Peliga

Peligabollen 24-pack

2040kr 1440kr
Peligabollen 3-pack
Spara 6%

Peliga

Peligabollen 3-pack

255kr 240kr

Racketens träffyta är vanligtvis gjord av glasfiber eller liknande material. Glasfiber är ett starkt, lätt och flexibelt material som ger en bra balans mellan styvhet och flexibilitet. Detta gör att racketen kan böja sig något vid bollträffen, vilket ger en mjukare känsla och en större sweet spot.

För att förbättra racketens övergripande känsla och ge extra stötdämpning använder vissa tillverkare en skumkärna. Detta kärnmaterial är vanligtvis tillverkat av ett lätt skum, såsom EVA, som är inklämt mellan ramen och racketens träffyta. Detta hjälper till att absorbera vibrationer och minska bollens påverkan på spelarens arm.

Vissa avancerade padelracketar använder kevlar eller andra material för att göra dem mer motståndskraftiga och uppnå en bättre balans. Detta kan öka racketens totala prestanda och även ge bättre kontroll för avancerade spelare.

Förutom de material som används i konstruktionen av racketen spelar racketens design också en avgörande roll för dess prestanda. Racketens form, storlek, vikt och balans är alla noggrant konstruerade för att ge optimal prestanda för spelaren.

Sammantaget är materialen som används i konstruktionen av ett padelracket noggrant utvalda för att ge en balans mellan styrka, hållbarhet och vikt. Kombinationen av dessa material, tillsammans med racketens design, gör att racketen kan ge utmärkta prestandaegenskaper och motstå sportens krav.

GREPPLINDOR

Toalson Ultra Grip Vit 3-pack
Spara 10%
4on Overgrip
Spara 3%

4on

4on Overgrip

30kr 29kr
Tourna Mega Tac 3-pack Svart
Spara 6%
Toalson Ultra Grip Svart 3-pack
Spara 10%
YouPadel 3-pack Vit

YouPadel

YouPadel 3-pack Vit

109kr
YouPadel 3-pack Air Vit

YouPadel

YouPadel 3-pack Air Vit

119kr 99kr