VAD KOSTAR DET ATT SPELA BADMINTON?

Kostnaden för att spela badminton kan variera beroende på ett antal faktorer, inklusive vilken typ av utrustning som behövs, banans placering och spelets frekvens.

En av de viktigaste utgifterna för att spela badminton är kostnaden för utrustning. Detta inkluderar ett badmintonracket, fjäderbollar (även känd som birdies) och bekväma kläder och skor. Kostnaden för ett badmintonracket kan variera från några få dollar för en basmodell till flera tusen kronor för ett exklusivt racket. Fjädrar kan också variera i pris, med grundläggande nylonfjädrar som är relativt billiga, medan mer avancerade alternativ gjorda med material som gåsfjädrar kan vara dyrare. Sedan kostar självklart banan också.

VAD KOSTAR DET ATT SPELA 1 TIMME BADMINTON?

När man ska spela badminton behövs en plan. Här finns det lite olika varianter man kan välja mellan. Det billigaste alternativet är att köpa hem ett badmintonnät som du själv kan ställa upp på en gräsmatta. Då behöver du endast lägga någon hundralapp för nätet en gång. Det andra sättet du kan spela på är i en hall. Där beror kostnaden lite på tid på dygnet, hallen popularitet och veckodag. Generellt sätt kostar det 150-240 kr/h i en hall.

En annan faktor som kan påverka kostnaden för att spela badminton är banans placering. Om du har tillgång till en privat bana, till exempel en bakgårdsplan eller en bana på en idrottsklubb eller ett samhälle, kan kostnaden för att spela vara minimal. Men om du behöver hyra en bana på en offentlig anläggning eller ett sportcenter kan det tillkomma avgifter förknippade med uthyrning av bana, som kan variera beroende på var och hur länge uthyrningen är.

Totalt sett kan kostnaden för att spela badminton sträcka sig från några få hundralappar för ett vardagsspel med vänner som använder grundläggande utrustning till tusentals kronor för den bästa utrustningen och de finaste hallarna. För regelbundet spel på ett sportcenter eller en klubb, inklusive kostnaden för utrustning, banhyra och andra utgifter kan det sticka iväg!

BADMINTONRACKET

Nanoflare 800
Spara 12%

Yonex

Nanoflare 800

1995kr 1749kr
Arcsaber 11 Pro
Spara 24%

Yonex

Arcsaber 11 Pro

2495kr 1895kr
Nanoflare 700
Spara 25%

Yonex

Nanoflare 700

2395kr 1795kr
Auraspeed 90K
Spara 23%

Victor

Auraspeed 90K

2195kr 1695kr
Thruster Ryuga II
Spara 30%

Victor

Thruster Ryuga II

2495kr 1739kr
Thruster Ryuga
Spara 28%

Victor

Thruster Ryuga

2495kr 1795kr
Arcsaber 7 Pro
Spara 18%

Yonex

Arcsaber 7 Pro

2195kr 1799kr
Satelite Gravity 74 2022

Babolat

Satelite Gravity 74 2022

1295kr 945kr

VAD KOSTAR ETT BADMINTONRACKET?

Badmintonracketar variera mycket i pris, med alternativ som sträcker sig från budgetvänliga alternativ för nybörjare till avancerade alternativ för avancerade spelare och proffs. Generellt brukar man säga att ett racket kostar mellan 200 - 3000 kr.

En av de viktigaste faktorerna som bestämmer priset på ett badmintonracket är materialen som används i dess konstruktion. Racketar gjorda av högkvalitativa material som kolfiber eller titan tenderar att vara dyrare, eftersom dessa material är starka, lätta och ger utmärkta prestanda. Däremot kan racketar tillverkade av billigare material som aluminium eller stål vara mer budgetvänliga men kanske inte erbjuda samma prestandanivå.

En annan faktor som kan påverka priset på ett badmintonracket är märket. Några av de mest välkända och respekterade varumärkena i branschen, som Yonex, Forza och Victor, tenderar att ha högre prisnivåer på grund av deras rykte och det upplevda värdet av deras produkter. Å andra sidan kan mindre kända varumärken erbjuda liknande produkter till lägre priser.

Förutom materialen och varumärket, andra faktorer som kan påverka priset på ett badmintonracket inkluderar storleken och formen på huvudet, balansen och vikten på racketen och vilken typ av senor som används.

Sammantaget kommer priset för ett badmintonracket att bero på en mängd olika faktorer, inklusive materialen som används, märket och racketens specifika egenskaper och prestanda. Även om det är möjligt att hitta prisvärda alternativ för nybörjare och fritidsspelare, kan avancerade och professionella spelare vara villiga att investera i ett dyrare racket som erbjuder överlägsen prestanda och hållbarhet.

BADMINTONBOLLAR

Champ. No. 1 12-pack 76
Spara 24%

Victor

Champ. No. 1 12-pack 76

395kr 299kr
Queen 12-pack 77
Spara 7%

Victor

Queen 12-pack 77

295kr 275kr
Champion Ace 2 12-pack 78
Spara 23%

Victor

Champion Ace 2 12-pack 78

375kr 289kr
Champion Ace 12-pack 77
Spara 19%

Victor

Champion Ace 12-pack 77

495kr 399kr
Master No. 5 12-pack
Spara 12%

Victor

Master No. 5 12-pack

395kr 349kr

VAD KOSTAR BADMINTONVÄSKOR, BOLLAR OCH TILLBEHÖR?

Liksom andra sporter har badminton ett utbud av tillbehör som kan variera i pris beroende på den specifika produkten och de material eller funktioner den erbjuder. Några vanliga badmintontillbehör inkluderar grepplindor för badminton, senor, badmintonväskor och fjäderbollar.

Grepplindor, som används för att vira runt handtaget på ett racket för att ge ett bättre grepp, kan variera i pris från några få dollar för en grundläggande tejprulle till dyrare alternativ som erbjuder ytterligare funktioner som svettabsorberande egenskaper eller extra dämpning.

Strängar, som är en viktig komponent i ett racket och kan påverka dess prestanda, kan också variera i pris. Högkvalitativa strängar gjorda med avancerade material som polyester eller Kevlar kan vara dyrare än vanliga nylonsträngar. Priset kan också bero på tjockleken på strängen och antalet strängar i en uppsättning.

Overgrips, som är tunna lager av tejp som appliceras över det befintliga greppet på ett racket, kan variera i pris från några få dollar till dyrare alternativ med förbättrade funktioner som extra dämpning eller svettabsorberande egenskaper.

Racketväskor, som används för att bära och skydda badmintonracketar, kan också variera i pris. Grundläggande väskor kan kosta några hundralappar, medan mer hållbara alternativ gjorda med material som läder eller polyester kan vara dyrare. Storleken och kapaciteten på väskan kan också påverka priset, med större väskor som kan rymma fler racketar och utrustning är generellt sett dyrare.

Badmintonbollar kan också variera i pris. Grundläggande nylonfjädrar kan kosta några kronor styck medans de mer påkostade fjäderbollarna kan kosta betydligt mer. Upp mot några hundralappar för ett rör. Dessa mer avancerade alternativ gjorda med material som gåsfjädrar är dyrare. Fjäderbollens kvalitet och hållbarhet kan också påverka priset, där alternativ av högre kvalitet i allmänhet är dyrare.

Sammantaget kommer priset på badmintontillbehör att bero på den specifika produkten och de material eller funktioner som den erbjuder. Även om det är möjligt att hitta prisvärda alternativ för många av dessa produkter, kan mer avancerade alternativ av hög kvalitet komma med en högre prislapp.

BADMINTONTILLBEHÖR

Yonex Super Grap Pink 3-pack
Spara 10%
Yonex Super Grap CTG Green 3-pack
Spara 10%
Flag Damp 2-pack
Spara 13%

Babolat

Flag Damp 2-pack

79kr 69kr
Custom Damp 2-pack
Spara 14%

Babolat

Custom Damp 2-pack

99kr 85kr
Custom Damp 2-pack
Spara 14%

Babolat

Custom Damp 2-pack

99kr 85kr
Target Damp 2-pack
Nyhet!