VÄLJ RÄTT PICKLEBALL RACKET

När det kommer till att välja ett pickleballracket finns det några viktiga faktorer att ta hänsyn till. Det första att tänka på är racketens material. Pickleball-racketar kan tillverkas av en mängd olika material, vanligast glasfiber eller kolfiber. Materialen har sina egna unika fördelar och nackdelar.

VILKET MATERIAL I PICKLEBALLRACKET?

Glasfiberracketarna är i allmänhet det billigaste alternativet och är kända för sin hållbarhet. Men de är också det tyngsta av de tre materialen, vilket kan vara en nackdel för spelare som föredrar en lättare racket. Dessa racket brukar vara bra lämpade för nybörjare då racketarna blir mer skonsamma.

Kolfiber racketarna är vanligtvis mer exklusiva och dyrare relativt glasfiber racketarna. De brukar vanligtvis vara lättare i vikten och erbjuder mer kraft i spelet.

PICKLEBALL RACKET

Aviox Carbon Nomex Pro Silver
Spara 13%
Extreme Elite

Head

Extreme Elite

595kr
Extreme Tour

Head

Extreme Tour

1195kr 995kr
Gravity Lite Blue/Grey
Spara 13%

Head

Gravity Lite Blue/Grey

1495kr 1295kr
Gravity Teal/Crim
Spara 13%

Head

Gravity Teal/Crim

1495kr 1295kr

VIKT OCH GREPPSTORLEK PICKLEBALL RACKET

Förutom material bör du överväga vikten på pickleball racketen. Lättare racketar är i allmänhet lättare att manövrera, men de kanske inte har lika mycket kraft som tyngre racketar. Tyngre racketar ger mer kraft, men de kan vara svårare att hantera. Därför rekommenderar vi på oncourt att själv känna på olika racket.

Slutligen bör du överväga greppstorleken på racketen. Pickleball-racketar har greppstorlekar från 4 tum till 4 3/4 tum. En större greppstorlek kan vara mer bekväm för spelare med större händer, medan en mindre greppstorlek kan vara mer lämplig för spelare med mindre händer. Om du inte vet vilken greppstorlek du ska ha, ta ett lite tunnare handtag. Om du i så fall skulle tycka att det är för smalt går det att sätta på någon extra grepplinda.

PICKLEBALL KLÄDER

Oncourt Sweatshirt Svart
Nyhet!
Oncourt Half Zip Svart
Nyhet!
Oncourt Keps
Spara 22%

Oncourt

Oncourt Keps

249kr 195kr
Oncourt Truckerkeps
Spara 22%

Oncourt

Oncourt Truckerkeps

249kr 195kr
Oncourt Svettband
Nyhet!
Oncourt T-Shirt Vit Dam
Nyhet!
Oncourt Sweatshirt Vit
Nyhet!
Oncourt T-Shirt Svart Dam
Nyhet!

FORM PÅ PICKLEBALL RACKET

Storleken på racketens huvud är en annan faktor att ta hänsyn till. Pickleball-racketar har huvuden som varierar i storlek. Större huvuden ger en större sweet spot och bättre kontroll, men de kan vara mindre manövrerbara. Mindre huvuden ger mer kraft, speciellt om formen är mer topptung.

Vi på oncourt brukar kategorisera pickleball racketar i 3 olika former. Runda, droppformade och diamantformade pickleball racket. Formerna kan ibland vara svåra att skilja varandra. Men det kan vara bra att veta för dig som ska köpa ett nytt racket. De runda pickleball racketarna är bäst för kontroll och precision. De diamantformade bäst för kraft och fart. Droppformade är ne blandning mellan diamant och rund vilket ger racket egenskaper från både kraft och kontroll.

Sammanfattningsvis kommer det bästa pickleball-racketen för dig att bero på dina personliga preferenser och spelstil. Det är en bra idé att prova några olika racketar för att se vilken som känns bäst för dig.

PICKLEBALL TILLBEHÖR

Toalson Volcanic Vit
Spara 20%

Toalson

Toalson Volcanic Vit

49kr 39kr
Toalson Ultra Grip Blå 3-pack
Spara 16%
Yonex Super Grap Vit 3-pack
Spara 10%
Babolat My Grip 3-pack Multi Colour
Spara 45%
Svartvinbär & Hallon
Nyhet!

Clean Drink

Svartvinbär & Hallon

25kr
Towel Grip 2-pack Röd
Spara 14%

FZ Forza

Towel Grip 2-pack Röd

99kr 85kr