VILKEN VIKT OCH GREPPSTORLEK PÅ BADMINTONRACKET?

BADMINTONRACKET

Astrox 77 Pro
Spara 29%

Yonex

Astrox 77 Pro

1995kr2795kr
Astrox 99 Pro
Spara 26%

Yonex

Astrox 99 Pro

1995kr2695kr
Nanoflare 800 Play

Yonex

Nanoflare 800 Play

695kr1095kr
Tk-BxR
Spara 36%

Victor

Tk-BxR

1395kr2195kr
Nanoflare 800 Game

Yonex

Nanoflare 800 Game

995kr1795kr
Jetspeed S 10Q
Spara 40%

Victor

Jetspeed S 10Q

1295kr2149kr

HUR TJOCKT GREPP SKA MAN HA PÅ BADMINTONRACKET?

Greppstorleken på ett badmintonracket är en avgörande faktor att tänka på när du väljer ett racket. Greppstorleken hänvisar till omkretsen av racketens handtag, och den avgör hur väl racketen kommer att passa i din hand och hur bekväm den kommer att vara att hålla i och svinga runt.

Greppstorlekar mäts vanligtvis i tum, och de flesta badmintonracketar har en greppstorlek på mellan 3 och 4 tum. Vissa racketar kan också komma i halvtumssteg, till exempel 3,5 tum eller 3,75 tum.

En mindre greppstorlek är vanligtvis bättre för spelare med mindre händer, eftersom det möjliggör ett säkrare och bekvämare grepp. En större greppstorlek är bättre för spelare med större händer, eftersom det ger mer utrymme för handen att hålla fast i racketen.

Det är viktigt att välja ett racket med rätt greppstorlek för din hand. En greppstorlek som är för liten kan få din hand att krampa eller känna sig obekväm, särskilt under långa träningar eller matcher. Å andra sidan kan en för stor greppstorlek göra det svårt att kontrollera racketen, eftersom din hand kan ha för mycket utrymme att röra sig på på handtaget.

För att bestämma den bästa greppstorleken för dig rekommenderas det att prova några olika racketar med olika greppstorlekar. Du kan också få din hand mätt av en professionell för att ta reda på den exakta greppstorleken du behöver. Det är också värt att notera att greppstorleken kan påverka den övergripande balansen och känslan av racketen. Ett racket med en mindre greppstorlek kan kännas mer huvudtung, medan ett racket med en större greppstorlek kan kännas mer handtagstung. Detta kan påverka din skottförmåga och din övergripande spelstil.

Sammanfattningsvis är greppstorleken på ett badmintonracket en viktig faktor att tänka på när du väljer racket. Det är viktigt att välja ett racket med en greppstorlek som är bekväm och gör att du kan kontrollera racketen effektivt. Prova olika greppstorlekar och se vad som fungerar bäst för dig.

BADMINTONTILLBEHÖR

Dry Grap 3-pack Grön

Yonex

Dry Grap 3-pack Grön

95kr149kr
Badminton Stencil
Spara 20%

Babolat

Badminton Stencil

39kr49kr
Hi Soft Grap Vit
Spara 27%

Yonex

Hi Soft Grap Vit

55kr75kr
Hi Soft Grap Svart
Spara 27%

Yonex

Hi Soft Grap Svart

55kr75kr
Hi Soft Grap Röd
Spara 27%

Yonex

Hi Soft Grap Röd

55kr75kr
Hi Soft Grap Blå
Spara 27%

Yonex

Hi Soft Grap Blå

55kr75kr

VILKEN VIKT SKA MAN HA PÅ BADMINTONRACKET?

Vikten på ett badmintonracket är en viktig faktor att tänka på när du väljer ett racket. Vikten på racketen kan påverka kraften och kontrollen som du har över dina slag, och det kan också påverka racketens övergripande känsla och komfort.

De flesta badmintonracketar väger mellan 70 och 100 gram. Racketar i detta viktområde anses vara välbalanserade, vilket ger en bra kombination av kraft och kontroll. Men vissa spelare kanske föredrar en tyngre eller lättare racket beroende på deras spelstil och förmågasnivå.

Ett tyngre racket kan generera mer kraft, särskilt på smashes. Det kan också ge mer stabilitet och kontroll, eftersom den extra vikten hjälper till att hålla rackethuvudet stadigt. Ett tyngre racket kan dock vara svårare att manövrera, speciellt för spelare som inte är vana vid att använda tunga racketar. Det kan också vara mindre bekvämt att hålla och svänga under längre perioder.

Ett lättare racket kan å andra sidan vara lättare att manövrera och kontrollera. Det kan också vara bekvämare att hålla och svänga under längre perioder. Det kan dock hända att ett lättare racket inte genererar så mycket kraft, och det kan vara mindre stabilt ibland.

Spelare som precis har börjat med badminton kanske vill välja ett racket som är på den lättare sidan, eftersom det blir lättare att hantera och kontrollera. Mer avancerade spelare kanske föredrar ett tyngre racket, eftersom det kan generera mer kraft på skott och ge mer stabilitet och kontroll.

I slutändan kommer den bästa vikten för ett badmintonracket att bero på den individuella spelarens preferenser och behov. Det är viktigt att prova olika vikter och se vad som fungerar bäst för dig. Det är också en bra idé att söka råd från en tränare eller erfaren spelare för att hjälpa dig välja rätt racketvikt för din spelstil och förmågasnivå.

BADMINTONBOLLAR

Mavis 600 Vit Långsam 6-pack
Spara 58%
Ns 3000
Spara 50%

Victor

Ns 3000

125kr249kr
Mavis 2000 Vit Medel 6-pack
Spara 50%
Mavis 2000 Gul Medel 6-pack
Spara 50%

BADMINTONKLÄDER

Performance Strumpor Svart
Spara 47%
Oncourt T-Shirt Svart Herr
Spara 22%

Oncourt

Oncourt T-Shirt Svart Herr

195kr249kr
Oncourt T-Shirt Vit Herr
Spara 40%

Oncourt

Oncourt T-Shirt Vit Herr

149kr249kr
Oncourt Shorts Vit

Oncourt

Oncourt Shorts Vit

195kr