VILKEN VIKT OCH GREPPSTORLEK PÅ BADMINTONRACKET?

BADMINTONRACKET

Auraspeed 90K

Victor

Auraspeed 90K

2195kr
Astrox 88 D Pro

Yonex

Astrox 88 D Pro

2695kr
Arcsaber 7 Pro
Spara 16%

Yonex

Arcsaber 7 Pro

2195kr 1849kr
Astrox 77 Tour
Spara 5%

Yonex

Astrox 77 Tour

1795kr 1699kr
Astrox 77 Pro

Yonex

Astrox 77 Pro

2795kr
Arcsaber 7 Tour
Spara 11%

Yonex

Arcsaber 7 Tour

1795kr 1599kr
Astrox 99 Pro

Yonex

Astrox 99 Pro

2695kr
Duora 7
Spara 32%

Yonex

Duora 7

2795kr 1899kr

HUR TJOCKT GREPP SKA MAN HA PÅ BADMINTONRACKET?

Greppstorleken på ett badmintonracket är en avgörande faktor att tänka på när du väljer ett racket. Greppstorleken hänvisar till omkretsen av racketens handtag, och den avgör hur väl racketen kommer att passa i din hand och hur bekväm den kommer att vara att hålla i och svinga runt.

Greppstorlekar mäts vanligtvis i tum, och de flesta badmintonracketar har en greppstorlek på mellan 3 och 4 tum. Vissa racketar kan också komma i halvtumssteg, till exempel 3,5 tum eller 3,75 tum.

En mindre greppstorlek är vanligtvis bättre för spelare med mindre händer, eftersom det möjliggör ett säkrare och bekvämare grepp. En större greppstorlek är bättre för spelare med större händer, eftersom det ger mer utrymme för handen att hålla fast i racketen.

Det är viktigt att välja ett racket med rätt greppstorlek för din hand. En greppstorlek som är för liten kan få din hand att krampa eller känna sig obekväm, särskilt under långa träningar eller matcher. Å andra sidan kan en för stor greppstorlek göra det svårt att kontrollera racketen, eftersom din hand kan ha för mycket utrymme att röra sig på på handtaget.

För att bestämma den bästa greppstorleken för dig rekommenderas det att prova några olika racketar med olika greppstorlekar. Du kan också få din hand mätt av en professionell för att ta reda på den exakta greppstorleken du behöver. Det är också värt att notera att greppstorleken kan påverka den övergripande balansen och känslan av racketen. Ett racket med en mindre greppstorlek kan kännas mer huvudtung, medan ett racket med en större greppstorlek kan kännas mer handtagstung. Detta kan påverka din skottförmåga och din övergripande spelstil.

Sammanfattningsvis är greppstorleken på ett badmintonracket en viktig faktor att tänka på när du väljer racket. Det är viktigt att välja ett racket med en greppstorlek som är bekväm och gör att du kan kontrollera racketen effektivt. Prova olika greppstorlekar och se vad som fungerar bäst för dig.

BADMINTONTILLBEHÖR

VILKEN VIKT SKA MAN HA PÅ BADMINTONRACKET?

Vikten på ett badmintonracket är en viktig faktor att tänka på när du väljer ett racket. Vikten på racketen kan påverka kraften och kontrollen som du har över dina slag, och det kan också påverka racketens övergripande känsla och komfort.

De flesta badmintonracketar väger mellan 70 och 100 gram. Racketar i detta viktområde anses vara välbalanserade, vilket ger en bra kombination av kraft och kontroll. Men vissa spelare kanske föredrar en tyngre eller lättare racket beroende på deras spelstil och förmågasnivå.

Ett tyngre racket kan generera mer kraft, särskilt på smashes. Det kan också ge mer stabilitet och kontroll, eftersom den extra vikten hjälper till att hålla rackethuvudet stadigt. Ett tyngre racket kan dock vara svårare att manövrera, speciellt för spelare som inte är vana vid att använda tunga racketar. Det kan också vara mindre bekvämt att hålla och svänga under längre perioder.

Ett lättare racket kan å andra sidan vara lättare att manövrera och kontrollera. Det kan också vara bekvämare att hålla och svänga under längre perioder. Det kan dock hända att ett lättare racket inte genererar så mycket kraft, och det kan vara mindre stabilt ibland.

Spelare som precis har börjat med badminton kanske vill välja ett racket som är på den lättare sidan, eftersom det blir lättare att hantera och kontrollera. Mer avancerade spelare kanske föredrar ett tyngre racket, eftersom det kan generera mer kraft på skott och ge mer stabilitet och kontroll.

I slutändan kommer den bästa vikten för ett badmintonracket att bero på den individuella spelarens preferenser och behov. Det är viktigt att prova olika vikter och se vad som fungerar bäst för dig. Det är också en bra idé att söka råd från en tränare eller erfaren spelare för att hjälpa dig välja rätt racketvikt för din spelstil och förmågasnivå.

BADMINTONBOLLAR

Mavis 200 Gul Medel 6-pack
Spara 19%
Mavis 600 Vit Långsam 6-pack
Spara 47%
Ns 3000
Spara 40%

Victor

Ns 3000

249kr 149kr
NS 9 6-pack
Spara 28%

FZ Forza

NS 9 6-pack

179kr 129kr
Mavis 2000 Vit Medel 6-pack
Spara 20%

BADMINTONKLÄDER

Oncourt Sweatshirt Svart
Spara 50%

Oncourt

Oncourt Sweatshirt Svart

595kr 299kr
Oncourt Half Zip Svart
Spara 45%

Oncourt

Oncourt Half Zip Svart

595kr 329kr
Oncourt Keps
Spara 52%

Oncourt

Oncourt Keps

249kr 119kr
Oncourt Truckerkeps
Spara 48%

Oncourt

Oncourt Truckerkeps

249kr 129kr
Oncourt T-Shirt Vit Dam
Spara 40%

Oncourt

Oncourt T-Shirt Vit Dam

249kr 149kr
Oncourt Sweatshirt Vit
Spara 50%

Oncourt

Oncourt Sweatshirt Vit

595kr 299kr
Oncourt T-Shirt Svart Dam
Spara 40%

Oncourt

Oncourt T-Shirt Svart Dam

249kr 149kr
Oncourt Hoodie Svart
Spara 50%

Oncourt

Oncourt Hoodie Svart

595kr 299kr